Ny ramme for Novo Nordisk Fondens aktiviteter
I Novo Nordisk Fonden arbejder vi på at skabe en ny arbejdsplads i Tuborg Syd for vores medarbejdere og deres mange aktiviteter. Vores ambition er at skabe et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet i et smukt, biodivers kystlandskab.
Her på siden kan du læse om byggeriet og følge med i projektets udvikling. Du kan stille spørgsmål til projektet på info@novonordiskfonden-hq.dk og tilmelde dig vores nyhedsbrev og sms-service, hvor vi orienterer naboer, hvis der opstår gener som støj og særlige kørsler.
Dronefilm juni 2025
Seneste nyt
Cykel- og gangsti ud for Bakkedraget afspærres
Tirsdag den 24. juni og 14 dage frem afspærres cykel- og gangsti ud for Bakkedraget, og man skal benytte en alternativ rute.
Dato: 20. juni 2025
Tirsdag den 24. juni og 14 dage frem afspærres cykel- og gangsti ud for Bakkedraget, og man skal benytte en alternativ rute.
Fra tirsdag den 24. juni til 8. juli 2025 skal vi foretage omkobling af en stor spildevandsledning i forbindelse med byggemodning til Novo Nordisk Fondens projekt i Tuborg Syd.
Det betyder desværre, at vores entreprenør er nødt til at afspærre cykel- og gangstien ud for Bakkedraget i perioden, hvor arbejdet med omkoblingen står på.
Cyklister og fodgængere vil i denne periode blive omdirigeret til stien, der løber rundt om Bakkedraget.
Vi beklager ulejligheden, som dette arbejde medfører.
Lugt fra jord på byggepladsen
Der kan forekomme lugtgener fra opgravninger på byggepladsen. Det er ikke farligt, men lugten kan godt være markant.
Dato: 16. juni 2025
Der kan forekomme lugtgener fra opgravninger på byggepladsen. Det er ikke farligt, men lugten kan godt være markant.
Vi er gået i gang med at lave større opgravninger af jord på byggepladsen, og i den forbindelse har vi bemærket, at jorden kan lugte ganske dårligt. Dette er ikke farligt og skyldes, at en del af den forurening, der findes i jorden, kommer op til overfladen
Det afhænger naturligvis af vindretning, om man oplever gener af lugten. .
17. - 20. juni opsætter vi vibrationsmålere og laver fotoregistrering
Vi opsætter vibrationsmålere og laver fotoregistrering af bygninger, der ligger tæt på spunsningsområdet
Dato: 13. juni 2025
Vi opsætter vibrationsmålere og laver fotoregistrering af bygninger, der ligger tæt på spunsningsområdet.
I slutningen af juni går vi i gang med at vibrere spunsjern i jorden. Det kan både støje og give vibrationer gennem jorden. Vibrationer kan typisk mærkes ved at kaffekopper og lignende klirrer.
Vibrationsmålere
Fredag den 20. juni bliver der opsat vibrationsmålere, som aktiverer en alarm, hvis vibrationsniveauet overstiger grænseværdien. Vibrationsmålerne gemmer desuden en log, så man altid kan gå tilbage i tiden og se vibrationsniveauerne. Vibrationsmåleren bliver opsat på ydersiden af bygningerne.
Måling af vibrationer sker primært for at kunne stoppe arbejdet med spunsning i tide, hvis grænseværdierne overskrides.
Det er en vibrationsmåler, som vist på billedet, der bliver sat op. Den måler 15 x 13 x 9 cm.
Fotoregistrering
Før spunsningen går i gang, bliver der taget billeder af bygningerne udefra, så man ved mistanke om skader kan se, hvordan bygningerne så ud før spunsningen.
Fotoregistrering udføres tirsdag den 17. juni og onsdag den 18. juni.
Omfattede bygninger
Opsætning af vibrationsmålere og fotoregistrering bliver foretaget på bygninger, der ligger under 50 meter fra spunsningsområdet. På billedet er vist, hvilke bygninger der er omfattet.
Spunsningen går i gang i slutningen af juni
Der skal etableres en spunsvæg langs fundamentet til de nye bygninger. Spunsningen vil medføre støj og vibrationer i en periode på ca. 4 måneder.
Dato: 5. juni 2025
Der skal etableres en spunsvæg langs fundamentet til de nye bygninger. Spunsningen vil medføre støj og vibrationer i en periode på ca. 4 måneder.
Vi benytter en særlig el-hybridmaskine til spunsearbejdet, og spunspladerne bliver vibreret ned i jorden. Det gør vi for at minimere generne, for denne metode støjer mindre, end hvis spunsen bankes ned. Når fundamentet er støbt, vil spunspladerne blive fjernet igen.
Fremrykket opstart
Spunsningen går i gang i uge 26 med opstart omkring den 23. juni. Dette er ca. en måned tidligere end først meldt ud. Fremrykningen skyldes, at andre opgaver med at klargøre byggeområdet er gået hurtigere end ventet.
Tidsplan (cirka-datoer)
Uge 25 – spunspladerne bliver leveret på lastbiler i løbet af denne uge
Uge 26 – opstart på spunsning
Uge 40 – spunsning afsluttes
2026 – i løbet af 2026 tages spunspladerne op igen. Vi informerer om de præcise datoer, når vi kender dem.
Spunsning begynder i den sydlige del af byggeområdet og bevæger sig herefter venstre om langs Tuborg Strandeng og op nordpå.
Spunsning er arbejde, der medfører gener i form af støj og vibrationer. Vi håber, I vil væbne jer med tålmodighed.
Borerig flytter til ny placering ved Tuborg Havnepark
Frem til september skal der bores to steder på byggegrunden for at etablere varme og køling til de nye bygninger (opdateret 19. juni).
Dato: 4. juni 2025 (opdateret 19. juni)
Frem til september skal der bores to steder på byggegrunden for at etablere varme og køling til de nye bygninger.
For at etablere varme/køl under de nye bygninger, skal vi foretage dybdeboringer. Der kommer en borerig, som skal bore to forskellige steder på byggegrunden.
Borerig flytter
Den første boring er nu afsluttet og hele boreriggen flytter til en ny placering, tættere ved Tuborg Havnepark 2-4 (område 2 på billedet).
Stien afspærres og der sættes pladehegn op
I forbindelse med at vi etablerer boreområde 2, bliver en del af stien i nord afspærret. Vi opsætter et pladehegn ud mod Tuborg Havnepark, da dette vil reducere støjgenerne for beboerne.
Tidsplan for boring (cirka-datoer)
4. juni – klaring af område og opsætning af byggehegn
23. juni – boring går i gang
7. juli – borearbejdet afsluttes og borerig fjernes
7. juli – pumpeforsøg sættes i gang. Det støjer ikke, og boreområdet bliver mindre, så stien i nord formentlig bliver tilgængelig igen.
slut august – pumpeforsøg afsluttes.
Støj fra boremaskinen
Boreriggen vil stå på område 2 i ca. 4-5 uger og støje svarende til en lastbil og en kompressor. Det er dog kun selve borearbejdet, der larmer, og vi borer kun ca. 2 uger pr. boring. Helt tæt på maskinen kan lyden nå op mod 95 db.
Det mest støjende borearbejde er inddelt i 2 faser.
Første fase hvor der skal bores ca. 20-30 meter ned og fores med stålrør. Det tager ca. 3 dage
Efter fase 1 vil der være en pause på nogle dage, hvorefter der bores videre ned. Afhængigt af forholdene i jorden vil det tage ca. 5-7 dage.
Vi bestræber os på, at den støjende del vender væk fra beboelse.
Jordbunker på byggeområdet
Resten af 2025 vil der opstå jordbunker forskellige steder på byggeområdet. Forurenet jord bliver kørt væk med det samme eller overdækket med presenninger.
Dato: 2. juni 2025
Resten af 2025 vil der opstå jordbunker forskellige steder på byggeområdet. Forurenet jord bliver kørt væk med det samme eller overdækket med presenninger.
Ren jord
Vi laver udgravninger på byggeområdet, som medfører, at der opstår jordbunker. Jordbunkerne består som udgangspunkt af ren jord, og disse bunker transporteres væk med jævne mellemrum.
Dog vil vi også oplagre jord, der senere skal bruges i opbygning af landskabsprojektet.
Forurenet jord
Når vi udgraver forurenet jord, bliver jorden kørt væk med det samme eller oplagret med presenning over.
Forklassificering af jorden
Vi har lavet forklassificering af jorden på byggepladsen. Det betyder, at vi har en god viden om, hvor forurenet jorden er og dermed, hvordan den skal behandles korrekt.
Støvgener
Hvis vi opbevarer jord på byggepladsen, bliver overfladen enten klappet hård, eller den bliver overdækket for at undgå støv.
Vi har desuden en vandvogn på byggepladsen, som holder vejene våde for at undgå støvgener. Under selve gravearbejdet kan det dog godt støve.
Trådhegn langs byggefelt ud mod Kysthus 3
Vi sætter trådhegn op mellem Novo Nordisk Fondens og Danicas byggefelter i området omkring Kysthus 3.
Dato: 23. maj 2025
Vi sætter trådhegn op mellem Novo Nordisk Fondens og Danicas byggefelter i området omkring Kysthus 3.
Vi bestræber os på at bruge trådhegn, som ikke blokerer for udsigten, de fleste steder rundt om byggepladsen. Pladehegn bruger vi fortrinsvist, når byggearbejdet kommer så tæt på hegnet, at der i forhold til støvgener og sikkerhed er brug for at lukke helt af.
Spørgsmål og svar
-
De seneste år er fonden vokset, og der er ikke længere plads i vores eksisterende hovedkvarter på Tuborg Havnevej 19.
-
Fondens medarbejdere arbejder løbende med projekter og initiativer, der bidrager til at fremme menneskers sundhed og samfundets og planetens bæredygtighed. Du kan læse mere om fondens arbejde og indsatsområder på vores hjemmeside, novonordiskfonden.dk
-
Vi er glade for området i Tuborg Syd og vil gerne blive der.
-
Bygningen på Tuborg Havnevej 19, som indtil nu har været hovedkvarter for både Novo Nordisk Fonden og vores datterselskab Novo Holdings, vil fortsat blive brugt af Novo Holdings.
-
Novo Nordisk Fondens nye hovedkvarter får en varierende højde mellem 9 - 25 meter. Etageareal bliver på knap 13.000 m2.
-
Byggeriet går i gang i foråret 2025.
-
Vi forventer, at bygningerne og kystområdet er færdigt i slutningen af 2027 og tages i brug af fondens medarbejdere i starten af 2028.
-
Fondens medarbejdere vil parkere i det eksisterende, underjordiske parkeringsanlæg ved siden af Saxo Bank på Philip Heymans Alle.
-
Servicevejen er placeret her, fordi trafikanalyser viser, at det er den mest sikre løsning ift. bløde trafikanter.
-
Fra bygningerne og ned mod Øresund anlægger vi et offentligt tilgængeligt kystlandskab med variation i terræn, forskellige typer planter og små træer.
Kystområdet er designet af landskabsarkitekterne SLA.
-
Ja, vi planlægger at etablere adgang til havet for alle, fx via den eksisterende badebrygge, en ny badebro der anlægges sammen med fondens badehuse eller direkte fra den lille stenstrand.
-
Ja, der er planlagt en vandresti, som løber langs kysten. Derudover bliver der lavet smallere vandrestier på selve kystområdet. Det bliver ikke muligt at cykle på kyststien.
-
Man kan komme ned til kysten via de eksisterende stier fra Philip Heymans Alle og øvrige stier, der grænser op til området både mod nord og syd fra Svanemøllebugten.
-
For at øge biodiversiteten er det vigtigt med en varieret beplantning med træer og buske, da dette understøtter levesteder for mange dyr. Derudover forbedrer større træer mikroklimaet, ved at skabe ly, læ og skygge.
-
Det ved vi ikke endnu, men vi vil så vidt muligt forsøge at holde en badeadgang åben i hele byggeperioden.
-
Vi er klar over, at et byggeri medfører nogle gener. Vi vil arbejde på at minimere generne mest muligt og naturligvis varsle naboer og andre i god tid.
Vi har en sms-tjeneste, hvor vi orienterer naboer om forventede gener.
-
Hvis du har spørgsmål til byggeriet, kan du skrive til info@novonordiskfonden-hq.dk
Vi bestræber os på at svare i løbet af 1-3 hverdage.