Om landskabet

Fra bygningerne og ned mod Øresund anlægger vi et offentligt tilgængeligt kystlandskab med et varieret i terræn med forskellige typer planter og træer.  

Vi ønsker at skabe et landskab, der fremmer biodiversitet og gode levevilkår for planter og dyr og en stor oplevelsesværdi for mennesker. 

Kystlandskabet har et samlet areal på 51.400 m²

Foreløbig rendering af hvordan projektet kan komme til at se ud, når det er afsluttet. (Rendering: Kvant-1)  

Landskab og beplantning

Vi etablerer lavninger med vådområder, der giver plads til en række af de dyre- og plantearter, som er karakteristiske for denne type kystnatur.

Beplantningen er planlagt under hensyn til udsigten til havet: Variationen i terrænet, hvor store områder ligger lavere end de omgivende naboarealer, betyder, at steder med buske overvejende vil opleves væsentligt lavere end de maksimumhøjder, der er angivet i lokalplanen for udvoksede buske.

Kyststrækningen anlægger vi som et skrånende terræn inspireret af en naturlig stenstrandskyst, hvor det er muligt at komme helt ned til vandkanten. Anlægget skal fungere som kystsikring, så kyststrækningen ud mod Øresund sikres mod erosion, højvande og stormflod.

Kyststien

Langs kysten anlægger vi en offentlig tilgængelig kyststi, som har forbindelse til det videre stiforløb mod nord og syd langs Svanemøllebugten.

Derudover anlægger vi nye stiforbindelser gennem landskabet.

Illustration: SLA

Bademuligheder

Fra kystlandskabet bliver det muligt at bade i Øresund fra tre forskellige placeringer:

  1. Badebryggen

  2. Den lille stenstrand

  3. Badebro der ligger sammen med Novo Nordisk Fondens badehuse.

Illustration: SLA